Focusdag over onderwijs

25
nov 2017
9:00 - 16:00

Heb jij een uitgesproken mening over de ideale school?

Heb jij tips voor minister van Onderwijs Hilde Crevits?

Wil je graag weten hoe het er op andere scholen aan toe gaat?

Discussieer met leerlingen uit heel Vlaanderen over enkele belangrijke onderwijsthema's op onze focusdag! 

Drie zaterdagen per jaar komen leerlingen op een zaterdag naar ons hoofdkwartier in
Brussel om te discussiëren over een of twee onderwijsthema’s.  Deze keer staan de thema's goed voelen op school en de verhouding gezin - school op het programma. 

Programma

In de voormiddag is het vertrekpunt ons scholierenrapport. Daarin lieten 17 000 scholieren vragen meer aandacht voor mentale gezondheid op school. Op 25 november bespreken we wat scholen kunnen doen om die vraag in te lossen. Wat heb jij nodig om je goed te voelen op school? Hoe kan een school daar rond werken? Wat werkt wel en wat niet? VSK wil jullie tips voor scholen weten!

In de namiddag komen er onderzoekers op bezoek. Zij komen met scholieren praten over de verhouding gezin, leerling en de school. Waarmee moet een school rekening houden? En hoe gaat de school best om met nieuwe gezinssamenstellingen, zoals éénoudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, gescheiden ouders,...? 

Praktisch

Timing: om 9u30 spreken we af in het station Brussel Centraal zodat we rond 10u kunnen starten in de VSK-kantoren. Rond 16u eindigen we. Lunch wordt voorzien door ons. 
Locatie: VSK-kantoren in Brussel (Nijverheidsstraat 10). 
Prijs: alles van VSK is gratis. Ook treintickets worden terugbetaald. In ruil vragen we wel dat je het goedkoopste treinticket neemt (soms een go-pass, soms een gewoon biljet). Als het moeilijk is om een treinticket voor te schieten, kan VSK voor jou een treinticket kopen.
Tijdens de discussiedag krijg je gratis middageten, water en frisdrank, fruit, koekjes,...

Nog nooit op VSK geweest, maar toch goesting en benieuwd? Onze kantoren vind je op wandelafstand van Brussel-Centraal. Wij lopen graag samen met jou en wijzen je de weg. Laat weten in de opmerkingen-balk bij de inschrijving dat het je eerste keer is ;)