Focusdag over onderwijs

26
mei 2018
9:00 - 16:00

Drie keer per jaar komen leerlingen op een zaterdag naar ons hoofdkwartier in
Brussel om te discussiëren over een of twee onderwijsthema’s. De thema’s worden bepaald
volgens de actualiteit en op vraag van scholieren zelf.

Op 26 mei leggen we de focus op 2 thema's:

1. Gedragsproblemen en uitsluitingen in het onderwijs

Op 17 april verscheen er in de kranten een reeks artikels en opiniestukken rond gedragsproblemen in de klas. We gaan op zoek naar oorzaken én oplossingen.

2. De rol van kunst in het onderwijs

'De rol van kunst in het onderwijs' staat de laatste dagen ter discussie. Muzes organiseerde reeds een studiedag waar geluisterd werd naar heel wat partners (leraren, opleidingen, begeleiders, culturele organisaties, schoolbesturen, overheden...). Jos Maes van Muzes komt naar ook naar jullie mening luisteren

Praktisch

  • Timing: om 9u30 spreken we af in het station Brussel Centraal zodat we rond 10u kunnen starten in de VSK-kantoren. Rond 16u eindigen we. Lunch wordt voorzien door ons. (Kom je rechststreeks? Laat het dan weten bij je inschrijving)
  • Locatie: VSK-kantoren in Brussel (Nijverheidsstraat 10). 
  • Prijs: alles van VSK is gratis. Ook treintickets worden terugbetaald. In ruil vragen we wel dat je het goedkoopste treinticket neemt (soms een go-pass, soms een gewoon biljet). Als het moeilijk is om een treinticket voor te schieten, kan VSK voor jou een treinticket kopen.
  • Tijdens de discussiedag krijg je gratis middageten, water en frisdrank, fruit, koekjes,...
  • Inschrijven? Klik hier!

Nog nooit op VSK geweest, maar toch goesting en benieuwd? Onze kantoren vind je op wandelafstand van Brussel-Centraal. Wij lopen graag samen met jou en wijzen je de weg. Laat weten in de opmerkingen-balk bij de inschrijving dat het je eerste keer is ;)