Kaap-het-kantoor: mei

10
mei 2023
14:00 - 17:00

Kaap het watte?

Elke maand stellen wij ons kantoor vollédig ter beschikking aan de scholieren. Een hele woensdagnamiddag lang kan je hier komen hangen, chillen, discussiëren, brainstormen, samenwerken, studeren en/of koeken eten.

Inschrijven is niet nodig, je mag gewoon langskomen. Je mag ook later toekomen, vroeger vertrekken of wat je ook maar wil. Breng ook gerust een vriend of vriendin mee.

Vind je de weg niet makkelijk in Brussel? Geen nood, er wordt altijd afgesproken met een groepje in het station Brussel-Centraal om 13u30 (aan de Starbucks, je herkent ons aan de VSK-vlag), waarmee je dan samen naar hier wandelt. Gezellig én makkelijk.

Wat staat er op het programma?

  • Goesting om je tijdens je hogere studies verder te engageren in de onderwijswereld? VVS (de Vlaamse Vereniging van Studenten) komt langs om een woordje uitleg te geven over hun vrijwilligerswerking. 
  • Scholieren Marte en Dash bevragen jullie mening over verschillende onderwijsthema's (mentaal welzijn, onderwijs op maat...). Vind je het belangrijk dat scholieren onderwijs op maat kunnen volgen? Wat vinden jullie van het idee dat iedere school een schoolpsycholoog moet hebben? Hoe kan de school jou het best helpen bij het maken van een studiekeuze?... Marte en Dash gaan met jullie hierover in dialoog. Jullie input nemen we graag mee in ons memorandum. 
  • Denk mee na over onze volgende editie VSK-on-Tour.
  • Wie goesting heeft om te werken voor school, kan dat. Wij voorzien een rustige ruimte.
  • Als afsluiter van de dag voorzien we een ontspannend moment in het park :-)!