Bepaal jij straks de toekomst van de Vlaamse Scholierenkoepel?

20 dec 2022

Bepaal jij straks mee waar de Vlaamse Scholierenkoepel in 2030 voor moet staan? Heb jij een mening over onderwijs? Denk je graag mee hoe we ons motto ‘voor, door en van scholieren’ verder kunnen versterken?

Fantastisch, want de Vlaamse Scholierenkoepel zoekt 11 scholieren voor de ontwerpgroep van het VSK meerjarenplan.

Unk, een meerjarenplan?

In 2023 (da’s al binnen een aantal dagen!) loopt ons huidig meerjarenplan af. Wij maken een meerjarenplan om te kunnen antwoorden op de grote waarom-vraag. Waarom doen we wat we doen? Elke scholier, VSK-vrijwilliger en teamlid moet die vraag kunnen beantwoorden. De kern van ons meerjarenplan moet een visie op onze toekomst worden. Welke organisatie willen wij zijn in de (nabije) toekomst?

En zoals alles bij de Vlaamse Scholierenkoepel wordt ook ons meerjarenplan gemaakt voor, door en met scholieren. Omdat we het doodnormaal vinden dat leerlingen meebeslissen. Én omdat we ervan overtuigd zijn dat we een meerjarenplan een beter plan als het mee geschreven wordt door de scholieren zelf.

En hoe stel ik me nu kandidaat?

Da’s super easy. Door - vóór 2 januari - je interesse te laten blijken en je naam hier even achter te laten! Wij sturen je op 3 januari een berichtje met meer informatie!

Wat verwachten we juist van jou?

Dat je je fantastische zelf bent en samen met ons meedenkt over waar jij van overtuigd bent dat de Vlaamse Scholierenkoepel de volgende jaren naartoe moet.

Daarnaast kan je je vrijmaken op woensdag 11 januari en woensdag 1 maart. Wij zorgen voor een officieel geldig afwezigheidsattest zodat je niet aanwezig hoeft te zijn op school.

Daarnaast verwachten we een portie gezond verstand van jou en een positieve, kritische ingesteldheid. Het is daarbij belangrijk dat je samen met ons wil nadenken over onze toekomst. Als lid van de ontwerpgroep draag je met andere woorden wel een zekere verantwoordelijkheid. Ook volgende zaken verwachten we:

  • Je komt voorbereid naar beide vergaderingen door bv. vooraf de agenda te doorlezen.
  • Je denkt actief mee na over hoe we van dit meerjarenplan het beste meerjarenplan ooit kunnen maken.
  • Je zorgt er samen met ons voor dat dit een meerjarenplan is voor, door en van scholieren.

Wie worden je partners in crime?

De ontwerpgroep bestaat uit maximaal 15 scholieren en 4 teamleden. Jij wordt één van die 15 scholieren. Langs de kant van de medewerkers zullen Frédéric, Marieke en … aanwezig zijn.
Wil je graag meer info? Dat kan! Stuur Frédéric een berichtje via frederic@scholierenkoepel.be of via Instagram, naar de 'scholierenbende'.