In beroep gaan tegen attest enkel met dure advocaten?

21 jun 2017

Verschillende kranten berichten vandaag over een advocaat die via een website leerlingen informeert over hun kansen bij een beroep tegen hun attest. Uiteraard gaat het hier om een stunt om de eigen diensten te promoten. Maar het feit dat er een markt voor is, toont wel aan dat voor leerlingen en ouders de huidige beroepsprocedure helemaal niet zo laagdrempelig is als minister Crevits beweert.

De klassenraad heeft het volgens sommige leerlingen en ouders niet altijd bij het rechte eind. En dan heb je natuurlijk het recht om daar in beroep tegen te gaan. Maar die procedure is een ingewikkelde aaneenschakeling van een heleboel stappen, en kan bovendien lang aanslepen (tot tijdens het volgende schooljaar!). De minister heeft dan ook de taak om leerlingen en ouders beter te informeren over hun opties wanneer ze het niet eens zijn met een attest. En na 2 schooljaren is het hoog tijd voor een evaluatie van het decreet rechtspositie.

Of kiezen we voor een toekomst waarin deze rechten enkel gewaarborgd worden voor ouders en leerlingen die een dure advocaat onder de arm kunnen nemen?

 

Hier lees je hoe je in beroep kan gaan tegen je attest

Reacties