De Period Box

In kader van onze starterspakketten tegen menstruatie-armoede ontwikkelden we samen met Richtpunt Campus Eeklo de Period Box: een houten kastje om op een toegankelijke manier maandverbanden aan te bieden aan de scholieren!

Tijdens het ontwikkelen van onze starterspakketten gaf ons team scholieren al snel aan dat er voor het aanbieden van de menstruatieproducten nood was aan een stevig kastje dat vast aan de muur hing. Zo konden we zeker zijn dat het project niet zo maar zal verdwijnen wanneer de eerste lading producten op is, of wanneer een minder stevig doosje kwijt of stuk zou gaan.

En niet alleen het idee kwam vanuit de scholieren, voor de ontwikkeling konden we rekenen op de expertise van Richtpunt Campus Eeklo. Zij toverden op nog geen maand tijd voor ons een prachtig ontwerp én 60 afgewerkte houten boxen tevoorschijn!

En nu is het aan jullie: hieronder kan je de bouw- en stappenplannen vinden om zelf zo'n period box te maken! Twijfel zeker niet om deze te versieren, of eventueel zelfs aan te passen om ook tampons aan te bieden (iets waar wij jammer genoeg geen tijd meer voor hadden). Zo zorgen we samen voor een beter menstruatiewelzijn op school!

Vergeet niet dat informeren en sensibiliseren heel belangrijk zijn voor het welslagen van jullie project. In ons digitaal aanbod vind je informatieve posters, brochures en meer!

Trots op je eigen box? Stuur ons een foto via luna@scholierenkoepel.be!

Afmetingen

Handleiding

 

Wil je meer weten? Al onze info kan je vinden via de hoofdpagina menstruatie-armoede.

Ga naar de hoofdpagina

Reacties