Dit is de Leerlingenkaart voor 2021-22

01 jul 2021

De wedstrijd voor de leerlingenkaart van 2021-22 leverde opnieuw heel wat deelnemers op. 64 ontwerpen werden ingestuurd vanuit heel Vlaanderen en Brussel, vanuit elke onderwijsvorm en vanuit elk studiejaar. Maar er kan maar één ontwerp winnen, natuurlijk, en dit jaar is die eer weggelegd voor Fien Wyninckx, scholier in het 5e jaar Latijn-Moderne Talen aan het Koninklijk Atheneum Berchem.

Hoe kwam het ontwerp tot stand? "Ik begon eerst wat te schetsen en toen dacht ik dat het misschien wel eens goed zou zijn om geen mensen af te beelden op de kaart maar vissen. Maar waarom? Wel, ten eerste, vissen zwemmen rond in een school, net als leerlingen. Ten tweede zou het leuk zijn dat leerlingen zich na dit, toch wel speciale, schooljaar terug als een visje in het water voelen op school! Dat is eigenlijk het idee achter mijn ontwerp. Ik heb het getekend op Procreate."

Waarom vond je dat jouw ontwerp moest winnen? "Omdat er een verhaal achter zit en omdat het gewoon eens iets anders is. We hebben al heel vaak gelijkaardige leerlingenkaarten gehad dus misschien is de afwisseling wel eens leuk!"

De scholierenjury was het daar helemaal mee eens en koos dan ook het ontwerp met de vissen als winnaar.

Het ontwerp van Fien werd onder handen genomen worden door onze vaste designer Emma Thyssen. Zij zorgde opnieuw voor de typische VSK-uitstraling, zoals de leerlingenkaarten van vorige schooljaren.

Scholen kunnen hun leerlingenkaarten voor volgend jaar alvast bestellen.

Reacties