Dit deed VSK het voorbije schooljaar om leerlingenparticipatie op scholen te ondersteunen

02 jul 2021

De coronacrisis gooide roet in het eten van heel wat plannen. Maar niet in dat van leerlingenparticipatie en inspraak. Ook dit schooljaar ondersteunde VSK leerlingenparticipatie op verschillende scholen. Ontdek hoe wij op verschillende manieren de stem van leerlingen hebben versterkt.  

Leerlingenraden doen groeien 

De leerlingenraad vertegenwoordigt de stem van alle scholieren op school. VSK ondersteunde heel wat leerlingenraden maar ook begeleiders om hierin nog beter te worden. Lees er hier meer over.  

Participatie is meer dan een leerlingenraad 

Participatie en inspraak van leerlingen reikt soms verder dan de schoolmuren. En op sommige scholen wagen ze zich aan een andere vorm dan een leerlingenraad. Ook voor zij die aan participatie 2.0 doen is er begeleiding van VSK. Lees er hier meer over. 

Leerlingen gaan voor sfeer en welbevinden op school

Sfeer en welbevinden, topics hoog op de agenda het voorbije corona-schooljaar. VSK zag leerlingen van alle jaren en onderwijstypes het heft in handen nemen en er het beste van maken. Wij hielpen hen maar al te graag. Lees er hier meer over. 

 

Nu jij? 

Het is duidelijk, ook dit schooljaar werd er aan inspraak en leerlingenparticipatie gedaan. En dan hadden we het nog niet over onze feedbacktool, wat we deden voor leerlingenparticipatie in het lager onderwijs, train de trainers voor begeleiders, klik&prints, … 

Wil jij volgend jaar ook werken aan leerlingenparticipatie en inspraak en wil je daarbij ondersteuning van VSK? Laat het ons weten. 

 

Reacties