Doe (nog) meer met de feedback van je leerlingen

19 nov 2020

Onze Feedbacktool kennen jullie natuurlijk al. Meer dan 2000 leerkrachten maakten de afgelopen twee schooljaren gebruik van onze wetenschappelijk onderbouwde en gratis methodiek om aan leerlingen te vragen wat ze vinden van de lessen. Inspraak in de klas, om samen tot het beste onderwijs te komen.

Maar hoe ga je nu aan de slag met de resultaten die uit onze tool komen? Daarvoor maakten we enkele handige extra methodieken om ervoor te zorgen dat jij als leerkracht met meeste uit de feedback van je leerlingen kan halen.

  1. Ga aan de slag met je resultaten uit de feedbacktool in een gestructureerd klasgesprek of doe de kortere variant
  2. Breng de feedback van een heel schooljaar in kaart met de feedbacktool en dit groeidocument*
  3. In 10 minuten je sterke kanten en (mogelijke) werkpunten verzamelen met de feedbackwolk (2e en 3e graad)*
  4. In 10 minuten je leerlingen laten kennismaken met het geven van feedback aan de hand van de feedbacksandwich (vanaf 1e graad)* Ook Klasse biedt hiervoor een snel toepasbare methodiek aan. 
  5. Meer dan 10min tijd om met je klas de feedback om te zetten in concrete acties? Dat kan met het klaskader (alle graden)*

*de methodieken met een * zijn ontwikkeld in samenwerking met het Interdisciplinair Project Opleidings- en Onderwijswetenschappen UAntwerpen. Deze werden wetenschappelijk onderbouwd en door 103 leerkrachten beoordeeld. Wij publiceren de methodieken die minstens een gemiddelde van 4,5/5 scoorden op de waarden ‘inspirerend’, ‘interessant’, ‘nuttig’, ‘waardevol’ en ‘duidelijk’.

Reacties