Jij bent directeur. Wat kan VSK voor jou betekenen?

De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) wil jou als directeur versterken, want directeurs zijn en blijven een belangrijke spil in het waarmaken van een participatiecultuur op school. Daarom bieden wij een ondersteuningsaanbod aan voor elke directie die werk wil maken van leerlingenparticipatie en voor wie nieuwsgierig is het thema:

  • VSK geeft een lezing, waar je een enthousiaste en inspirerende inbreng door één of een aantal leerlingen met een boeiende en originele invalshoek over een onderwijsthema kan verwachten.
  • VSK geeft een workshop aan je schoolteamWat is leerlingenparticipatie en hoe ga je ermee aan de slag? In deze workshop bieden we een kader en tools om meteen de vertaling naar jouw school of organisatie te maken.

Voor wie op school aan de slag wil met leerlingen (en leerkrachten) bieden we ook trajectbegeleiding aan:

  • Starttraject: Werkt de leerlingenraad niet zoals het hoort, heb je nog geen leerlingenraad of wil je leerlingenparticipatie gewoon eens helemaal anders aanpakken? We zoeken samen naar de best mogelijke manier om leerlingenparticipatie te organiseren op jouw school.
  • Inspraaktraject: Wil jouw school samenwerken met leerlingen voor een beter schoolbeleid? We begeleiden de inspraak van leerlingen rond verschillende beleidsthema’s: welbevinden, gezondheid, evalueren, Smartschool, kwaliteitszorg, diversiteit, schoolregels, mobiliteit, speelplaats, huiswerk… Zo werk je aan een gedragen schoolbeleid en aan actief burgerschap.

Wil je graag begeleiding rond participatie en inspraak van leerlingen op jouw school, maar vind je je ding niet tussen dit aanbod? We creëren ook graag ondersteuning op maat. Neem daarvoor contact op met vorming@scholierenkoepel.be