Laat je leraar of directeur weten dat je naar het Scholierencongres wil met je school

18 sep 2018

Jij wil absoluut op maandag 15 oktober jouw mening over onderwijs laten horen op het Scholierencongres? Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom hebben we onderstaande brief geschreven waarmee jij een leraar of de directeur van je school kan overtuigen. Inschrijvingen gebeuren immers per school, want het Scholierencongres gaat door tijdens de schooluren. Overtuig dus je leerkrachten en directie om met een groep leerlingen mee te komen discussiëren over de voorstellen die wij aan de nieuwe minister van Onderwijs zullen voorleggen.

Download hier de Word-versie

Beste directeur / leraar,

Op maandag 15 oktober 2018 organiseert de Vlaamse Scholierenkoepel een groot Scholierencongres in de gebouwen van het Brussels Parlement.

Wij,
___(naam 1)___

___(naam 2)___

___(naam 3)___

___(naam 4)___
willen hier hiel graag bij zijn. Op deze dag zullen 100 leerlingen uit 20 scholen verspreid over heel Vlaanderen samen nadenken over voorstellen die ze aan de volgende Minister van Onderwijs willen doen. Als actieve jonge burgers hebben wij heel wat te vertellen over de toekomst van ons onderwijs. We hopen dan ook dat onze school een delegatie zal afvaardigen.

Deelname is volledig gratis (ook de lunch), maar de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap. Dat kan via https://www.scholierenkoepel.be/agenda/scholierencongres-2018-leerlingen-wijzen-de-weg of door de contactinfo van vier leerlingen en de begeleider te mailen naar info@scholierenkoepel.be

Als koepel van leerlingenraden en stem van alle leerlingen bij het onderwijsbeleid wil de Vlaamse Scholierenkoepel een krachtig signaal geven over wat leerlingen nu zelf verwachten van sterk onderwijs. Eind vorig schooljaar verzamelden we reeds de input van meer dan 4000 leerlingen via een online bevraging. 100 leerlingen uit 20 scholen gaan hier nu mee aan de slag op het Scholierencongres. Hopelijk mogen we ook van uw school een delegatie verwelkomen. Voor al uw vragen kan u terecht bij info@scholierenkoepel of telefonisch via 02 894 74 74.