Ludieke tips om leden te werven

Wat zijn leuke acties om nieuwe leden te vinden voor je werkgroep?

The mystery-man

Een mysterieus persoon valt elk klaslokaal binnen. Zonder een woord te zeggen, hangt hij een affiche op bord met deze boodschap: ‘Durf jij je mening te zeggen over onze school? Kom morgen om 12u naar de leerlingenraad in lokaal 2.14!’. En dan … is hij terug weg.

Radio MOS

Tijdens de middagpauze komt het oude MOS-team de speelplaats op in blitz-stijl. Ze gaan achter een draaitafel staan, goed zichtbaar op de speelplaats. De hele middag maken ze een radioprogramma met: reclamespot voor het MOS-team, toffe plaatjes die verwijzen naar acties van vorig jaar … Ondertussen delen enkele mensen flyers uit voor de eerste vergadering.

Openlucht-redactieraad

De eerste schoolredactieraad van het jaar gaat niet door in een muf lokaal, maar wel in open lucht: midden op de speelplaats! Maak een leuk hoekje met zeteltjes, planten, een tafel met nootjes op en drank … Wie wil mag er bij komen zitten. De enige voorwaarde: een voorstel om de schoolkrant leuker te maken op een blad schrijven en meepraten.

Curieuzeneuze-affiche

Dag 1: je hangt op de gang affiches met daarop een groot vraagteken. Dag 2: je vervangt ze door affiches met een vraagteken en daaronder bv. ‘nog 3 dagen’. Dag 4: je vervangt ze terug door affiches met ‘nog 3 dagen’ en daaronder ‘@ lokaal 3.7’. De ochtend zelf kleef je stickers op de affiches: ‘1e leerlingenraad’.

Ticket to werkgroep Sport

Vraag in een reisbureau of je bagagelabels krijgt (van die kaartjes om je adres aan je bagage te hangen). Kleef een sticker op de kant van de bestemming: ‘Ticket to: werkgroep Sport. Donderdag 10 september lokaal 2.14. Welkom!’. Die labels kan je aan rugzakken hangen, aan fietsen, aan deurklinken …