Scholierenkoepel zkt. scholieren

Want zonder scholieren zijn we zoals elke andere koepel.

Elke leerling in het middelbaar kan bij ons terecht. Wil jij ook echt andere leerlingen vertegenwoordigen? Ga jij zorgen dat jongeren ook meebeslissen als het over onderwijs gaat? Dan kan je één van de zes officiële scholierenvertegenwoordigers worden. Wil je dat meteen live op tv doen? Dan is het voorzitterschap iets voor jou. 

VSK is dé organisatie van, voor en door scholieren. Dat betekent dat scholieren letterlijk de baas zijn. Wil jij samen met andere scholieren leren hoe je baas kan zijn van een organisatie? Dan is onze Raad van Bestuur of het ondervoorzitterschap iets voor jou

Wil je vooral dat VSK blijft bestaan als organisatie van scholieren? Kom dan bij onze Algemene Raad: weinig werk, maar erg belangrijk. 

Lees hier meer over de verschillende vrijwillige functies bij VSK en over de verkiezingen. Geen zorgen, wij leren je alles. In elke functie krijg je een volwassen coach. 

De verkiezingen van de voorzitter en de scholierenvertegenwoordigers  gebeuren hybride op woensdag 21 september. Je stelt kort jezelf voor aan de deelnemende scholieren. Daarna krijgen de kandidaten één of enkele stellingen om te bespreken. Na het korte online debat, stemmen de scholieren anoniem op de kandidaat die zij het meest geschikt vinden voor de job. Bij het kiezen van een voorzitter, moet een kandidaat meer dan 50% van de stemmen halen. Bij het kiezen van vertegenwoordigers, worden de 6 kandidaten met de meeste stemmen verkozen. Meer details over de verkiezingen, lees je in ons intern reglement.

De verkiezingen voor ondervoorzitter en bestuurders doen we zaterdag 1 oktober op onze kick-off tijdens het VSK-oktoberweekend. Op die dag kan je ook lid worden van onze Algemene Raad. 

Reacties