VSK, dat interesseert me!

31 aug 2020

De Vlaamse Scholierenkoepel, dé organisatie van, voor en door scholieren. Dat klinkt als muziek in jouw oren. Wil je op de hoogte blijven van wat we doen?

Weet je wat we in het schooljaar 2019-2020 deden? Onder andere:

Een inspraakdag met de minister van onderwijs

We kwamen met meer dan 100 scholieren samen in het Vlaams Parlement om te praten over béter onderwijs, want wie zegt dat school altijd hetzelfde zou moeten blijven? We nodigden alle parlementsleden en bazen van scholenkoepels uit om in gesprek te gaan. En we legden minister Ben Weyts het vuur aan de schenen in een groot debat.

Op weekend

We organiseren regelmatig momenten om met scholieren van andere scholen in gesprek te gaan. Hoe beleven zij school? Wat is er beter bij hen op de speelplaats, in hun lokalen of bij hun leerkrachten? Wat zijn hun ideeën en wat deed jij al in de leerlingenraad? Altijd leuk, gezellig en met ontzettend veel lekker eten. Volledig gratis, trouwens, we betalen zelfs je treinticket terug.

De projecten

Elke scholier kan bij ons terug met een idee, een plan of een project. Wij helpen je dan om dat beter te maken en om andere scholieren te vinden om daaraan mee te werken. Zo ontdekten Sophia en Eline dat ze beide op hun school graag een stille ruimte zouden willen, al liggen die meer dan 100 kilometer van mekaar. Wij zorgden ervoor dat ze op enkele scholen inspiratie konden opdoen en dat ze met andere scholieren in contact kwamen. Resultaat? Ze hebben nu een stille ruimte op school en schrijven een draaiboek zodat andere scholieren dat ook bij hen kunnen doen.

Wil je op de hoogte blijven van wat we doen?

Reacties