Wat wij doen dankzij jouw steun aan Rode Neuzen Dag

06 dec 2019

Vorige week werd de 4e editie van Rode Neuzen Dag afgesloten. Ongeveer 900 scholen haalden daarbij een bedrag van 937.156 euro op, waarmee meer dan 420.000 scholieren sterker gemaakt worden. Dat is immens.

Met een stukje van het opgehaalde geld van de vorige editie, in 2018, zijn wij met de Vlaamse Scholierenkoepel dit schooljaar aan de slag. Maar wat doen we daarmee?

We begeleiden 6 Conflixerstrajecten, waarbij één van onze medewerkers 5 keer langsgaat op een school om een systeem van peer support op te zetten of te versterken. (Meer info.)

Eén voorbeeld van zo'n traject zijn de Conflixers van PIVA Antwerpen. Daar hebben leerlingen zélf gevraagd aan de leerkrachten om met een peter/meter-systeem te starten:

We ondersteunen 5 inspraaktrajecten rond welbevinden, waarbij de school van Rode Neuzen Dag een budget van 500 euro krijgt. Op die manier werken we aan een beter beleid voor welbevinden, samen met leerlingen, leerkrachten en directie. We gaan daarvoor telkens 4 keer langs. (Meer info.)

Omdat deze trajecten ontzettend snel volzet waren, hebben we aan Rode Neuzen Dag gevraagd of we daarbovenop nog eens 3 keer met de Conflixers mogen gaan helpen en nog 2 welbevindentrajecten kunnen starten.

Om dit allemaal gecombineerd te krijgen met ons populaire reguliere aanbod, start op 9 december Marie als nieuwe, tijdelijke vormingsmedewerker bij de Vlaamse Scholierenkoepel. Vanaf maandag kan je dus goeiedag komen zeggen en haar leren kennen. Bijvoorbeeld op de Kaap Het Kantoor van Januari?

Reacties