De taak van VSK

De Vlaamse Scholierenkoepel vzw (Kortweg: VSK) is dé organisatie van, voor en door alle scholieren in het Vlaamse middelbaar onderwijs.

VSK wil de stem van scholieren overal laten meetellen, in de eerste plaats op school en bij het beleid. Daarom versterken we leerlingen en leerlingenraden in heel Vlaanderen en verkondigen we de mening van scholieren over alles wat met secundair onderwijs te maken heeft.

(Deze missie is gemaakt door scholieren, net als alles bij VSK.)

De Vlaamse Scholierenkoepel? Wie zit erachter? 

De Vlaamse Scholierenkoepel, dat zijn een 30-tal enthousiaste scholieren die de organisatie besturen, 5 jongeren die zich smijten in de Raad van Bestuur, met als voorzitter Mauro Michielsen en ondervoorzitter Marte Van Oothegem, en als bestuursleden Keanu Colpaert, Lore Sleeckx, Elisa Vandenabeele, Hannelotte Deblaere en Jesse Verbeeck.

Meer dan 150 actieve scholieren geven regelmatig hun mening over onderwijs, meer dan 800 leerlingenraden zijn lid van VSK en er zijn meer dan 400.000 gebruikers van de leerlingenkaart.

VSK is er voor alle leerlingen van het secundair onderwijs uit Vlaanderen en Brussel. Van het kso, bso, tso, aso tot het buso en dbso en van alle onderwijsnetten. Voor alle 500.000 scholieren dus

Oh ja, en ook een team van personeelsleden biedt ondersteuning.  

 

 

Zeker lezen: