Zit jouw ontwerp volgend jaar bij (bijna) alle scholieren in de broekzak?

Het nieuwe schooljaar lijkt nog heel ver van hier. Toch gaan wij van de Vlaamse Scholierenkoepel nu al op zoek naar een nieuwe tekening voor op de Leerlingenkaart! Een half miljoen leerlingen heeft die kaart elke dag op zak. Ben jij de ontwerper van de tekening voor schooljaar 2023-2024?

Maak een ontwerp met je klas, je school of gewoon rustig op jezelf en bezorg het ons ten laatste op dinsdag 16 mei. Een krak in grafische programma’s zijn is niet nodig. Alle ontwerpen zijn welkom. Ook ingescande met de hand getekende ontwerpen, aanzetjes in Paint of andere originele aanzetten mogen meedoen. Wie wil deelnemen moet wel nog in het middelbaar zitten.

Op dinsdag 16 mei, stipt om middernacht, sluit de wedstrijd af. Daarna buigt een leerlingenjury zich over jullie inzendingen. Tegen eind mei hakt die een knoop door. Als jouw ontwerp wint, laten we je dat rond die tijd weten.

Je ontwerp vertrekt dan ook naar een vormgever die jouw idee ombouwt tot een professioneel ontwerp, in de typische stijl van de Vlaamse Scholierenkoepel…

De eeuwige roem wacht!

Belangrijke richtlijnen:

  • Afmetingen van de kaart: 8,6 x 5,4 (technische tekening)
  • Vermeld ‘Leerlingenkaart 2022-23’ en ‘www.leerlingenkaart.be’ in je ontwerp
  • Gebruik het logo van de Vlaamse Scholierenkoepel (wit / zwart / blauw)
  • Zorg er voor dat er geen copyright van anderen op (elementen uit) je ontwerp rust. Is je afbeelding niet rechtenvrij? Dan wordt je ontwerp helaas gediskwalificeerd.

Nog vragen?

Wie nog vragen heeft kan ermee terecht bij onze communicatiemedewerker, Rob.

Een ontwerp indienen kan via deze link.

Meerdere ontwerpen tegelijkertijd indienen? Dat kan via WeTransfer, maar zorg dan wel dat je zeker ook een ingevuld exemplaar van deze spreadsheet meestuurt. Zo weten we van ieder werk wie de bedenker is / de bedenkers zijn!

 

De info voor scholen die hun kaarten willen bestellen, vind je elders op deze website.

Reacties