Doe mee aan De Grootste Scholierenbevraging Ooit en win!

01 mrt 2023

UPDATE:  We kregen feedback uit een aantal scholen die graag nog klassikaal aan de slag gingen met onze bevraging. Daarom verlengen we de bevragingsperiode tot en met donderdag, 20 april. Op die manier kan ook jij nog aan de slag op jouw school, in jouw klas,...

 

Deze maand bevraagt de Vlaamse Scholierenkoepel duizenden scholieren over het onderwijs van de toekomst. We geven hen op die manier een stem in de aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Scholier? Lees hieronder even mee! Geen scholier maar geïnteresseerd? Scroll naar beneden!

Hey scholier! Voel je je soms machteloos over beslissingen in het onderwijs of op je school die jou raken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De Vlaamse Scholierenkoepel geeft jou de kans om je stem te laten horen en mee te beslissen over het onderwijs van de toekomst.

In aanloop naar de verkiezingen van 2024, bevragen wij duizenden scholieren over wat zij belangrijk vinden in het onderwijs van de toekomst. Wat moet er veranderen? Waar moet de volgende minister van Onderwijs zeker aan werken? Jouw mening telt!

Je kan het ons tot 20 april laten weten via scholierenkoepel.be/JouwStemOver.

O ja, voor we het vergeten. De bevraging kan vijf minuten duren, maar ook dertig minuten! Hoe meer antwoorden je ons geeft, hoe meer kans je maakt om één van de fantastische prijzen te winnen, zoals één van de vele Kinepolis cinematickets, een JBL luidspreker, een noise cancelling hoofdtelefoon of een ticket voor Aqualibi! Het wedstrijdreglement vind je hier.

Goesting om als leerlingenraad de bevraging te delen met andere leerlingen? Klik op onze toolkit voor leerlingenraden en laat je inspireren met gebruiksklaar materiaal.

Toolkit voor leerlingenraden (.docx)  Toolkit voor leerlingenraden (.pdf)

Leerkrachten, directies... kortom, geen scholier? Lees dan even hieronder mee!

Ben je een leerkracht of een directielid en speel je deze bevraging graag door naar leerlingen maar weet je niet hoe? Wel, wij helpen je graag! In de toolkit hieronder vind je tekstjes en afbeeldingen die je gemakkelijk via Smartschool of andere kanalen kan verspreiden naar je scholieren!

Toolkit voor leerkrachten/directies (.docx)   

Toolkit voor leerkrachten/directies (.pdf)

Onze online bevraging is te vinden via scholierenkoepel.be/JouwStemOver en dat tot 20 april.

Wat moet je zeker nog weten?

  • De bevraging kan vijf minuten duren, maar ook dertig minuten.

  • Scholen van wie de leerlingen consequent eenzelfde benaming opgeven, kunnen de geannonimiseerde resultaten van de bevraging op schoolniveau opvragen.

  • Scholieren maken kans op fantastische prijzen!

  • Je kan deze bevraging makkelijk delen door gebruik te maken van onze toolkit voor scholen.

  • Je kan als school in de prijzen vallen. Leerlingen die deelnemen maken kans op een gratis vorming rond leerlingenparticipatie. Indien de leerling wint, contacteren we ook de school!

Bedankt, merci, thanks!