De projecten van VSK?

Bij VSK kunnen scholieren hun projecten komen voorstellen en samen uitwerken. Dit zijn de lopende projecten in januari 2020 en wat jij kan doen om hen te helpen.

Heb jij een idee? Laat het ons weten!

Rond LGBTQI+ de taboes doorbreken

Doel: Tijdens de Paarse Week (11 tot en met 15 mei 2020) willen we het thema LQBTQI+ onder de aandacht brengen bij scholieren.

Wat doen wij? Tijdens de Paarse Week posten we elke dag iets op de social media van VSK. Op woensdag 13 mei orgnaniseren we een online debat over dit thema. 

Wat jij kan doen: Organiseer zelf iets op Paarse vrijdag zodat het thema in de aandacht komt. (Laat het ons weten!)

Betaalbaar openbaar vervoer

Doel: Wij willen het de vervoerskosten van en naar school en stageplekken zo goedkoop mogelijk maken voor iedereen. Zodat elke leerling een school kan kiezen volgens hun passie.

Wat jij kan doen: Wil jij hier een getuigenis over geven zodat anderen niet hetzelfde probleem hebben? Of vind je ook dat openbaar vervoer te duur is? Doe dan mee in de werkgroep en zorg voor betaalbaar openbaar vervoer! Stuur een mailtje naar Marte.

Politiek op school

Doel: Via de media aandacht vragen bij scholen en leerkrachten voor goede politieke vorming op school.

Wat zij al deden:

Update vanwege Corona: Het uittesten van de methodiek in klassen kan voorlopig niet doorgaan, ze bekijken of er nog alternatieven mogelijk zijn. 

Nut van leerstof

Doel: Via de media aandacht vragen bij scholen en leerkrachten voor het feit dat veel leerlingen het nut niet inzien van wat ze op school zien, en tips geven over hoe ze deze situatie kunnen verbeteren.

Wat ze al deden: Ze maakten een online vragenlijst over leermotivatie klaar voor verspreiding via de scholen.

Update vanwege Corona: Het uitsturen van de vragenlijst werd uitgesteld naar volgend schooljaar, wanneer de leerlingen hopelijk terug allemaal naar school kunnen. 

Kan da nie wa rustiger?

Doel: Op de school van Sophia en Eline een rustruimte creëren en dit tegen het einde van het schooljaar.

Wat ze al deden:

Wat jij kan doen: Heb jij een rustige ruimte op school? Laat het aan Marieke weten, dan komen we eens kijken.

Update Corona: De trajecten zijn nog niet afgerond. De rustruimtes stonden in de startblokken maar konden niet afgewerkt worden. Het project wordt even 'on hold' gezet en in september terug opgestart. 

Ja! Ik doe BSO.

Doel: Tonen dat BSO ook een bewuste, positieve keuze kan zijn. José volgt zelf verzorging omdat dat zijn passie is. Samen met Joshua en Fenna wil hij zijn eigen ervaringen delen met andere scholieren.

Wat jij kan doen: Vertel wat meer over jouw studierichting zodat andere scholieren een goed geïnformeerde keuze kunnen maken.

Dag van de Leerlingenraad - Laatste woensdag van mei

Doel: Wannes en Alice merkten op dat er een "dag van de leerkracht" en een "dag van de directeur" bestaan, maar geen Dag van de Leerlingenraad. Zij voeren die vanaf dit schooljaar in op de laatste woensdag van mei, dit jaar is dat woensdag 27 mei.

Wat jij kan doen: Ga jij iets doen voor de Dag van de Leerlingenraad op jouw school? Neem dan contact op met Davy.

Verandering door Corona: We gaan dit schooljaar geen massale oproep doen voor deze eerste Dag van de Leerlingenraad, gezien er maar weinig scholieren fysiek naar school zullen gaan die dag. Zet alvast woensdag 26 mei 2021 in je agenda!

Reacties