Publicaties

Sst, de leerkracht leert

Sst, de leerkracht leert is een werkmap met 25 mogelijke manieren om feedback in je klas of op school vorm te geven: van vragenlijsten en klasdiscussies tot schrijfgesprekken en stellingenspelen.

Lees meer

Niet over ons, maar met ons praten

In maart 2014 veranderde er heel wat aan het participatiedecreet uit 2004. VSK bundelde de nieuwe regels rond leerlingenraden in een handig boekje.

Lees meer

iDEA, het spel om te denken en plannen met je leerlingenraad

In iDEA gaan de leerlingenraders op zoek naar nieuwe frisse ideeën voor hun jaarplanning. De iDEA-winkel beloont originaliteit en enkel de beste ideeën komen in het winkelkarretje terecht.

Lees meer

I like my leerlingenraad: inspiratiegids voor begeleidende leerkrachten

Ben ik al begeleidende leerkracht aansprakelijk als mijn leerlingenraad een fuif organiseert? Mag ik zelf het initiatief nemen om de raad op te starten in september? En zo'n diverse groep begeleiden, hoe doe ik dat best? Op deze en tal van andere vragen vind je een antwoord in 'I like my leerlingenraad'.

Lees meer

Memorandum 2014: Power to the pupils

Naar aanleiding van de Vlaamse verkiezingen van 2014 ging VSK in gesprek met 3000 leerlingen met als kernvraag: waar moet de nieuwe minister van Onderwijs haar prioriteiten leggen.

Lees meer

Scholierenrapport: Wat 17.000 leerlingen in de eindtermen willen

Scholieren uit bijna 70 scholen, 17.000 in totaal, gaven hun visie op de eindtermen van de toekomst. Al die stemmen werden gebundeld in een Scholierenrapport.

Lees meer