Websites

De Vlaamse Scholierenkoepel maakte of werkte mee aan verschillende andere websites.

Sfeer op school

De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) en VSK bouwden samen een website met tips en info om aan de sfeer op school te werken.
sfeeropschool.be

de Conflixers

De Conflixers is een project van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). Via De Conflixers willen we leerlingen inspireren, informeren en ondersteunen, maar zullen we ook zorgen voor samenhang en uitwisseling. Kortom: VSK wil de (pro)motor zijn voor peer support in scholen.
deConflixers.be

Kieskit

In de laatste graad van het lager onderwijs wordt er op elke school gewerkt rond studiekeuze. De KIESKIT helpt leerkrachten om met hun klas na te denken over het studiekeuzeproces. De leerkracht brengt tijdens een halve lesdag samen met de leerlingen in kaart wat er allemaal komt kijken bij die studiekeuze aan de hand van filmpjes en opdrachten.
kieskit.be

Leerlingenkaart

In 2015 nam VSK de leerlingenkaart over van Maks!/Klasse. Meer dan 400.000 leerlingen lopen rond met de VSK-leerlingenkaart op zak. Met hun kaart scoren ze korting bij honderden bioscopen, culturele centra, sportclubs en winkels.
leerlingenkaart.be

Rechten op school

Wie als leerling vragen heeft over zijn rechten en plichten op school is op deze site aan het juiste adres. Maar ook als je er geen antwoord vindt op je vraag, kan je bij VSK telefonisch of via mail terecht.
rechtenopschool.be