SWITCH 2019

Wat wil jij veranderen aan het onderwijs?

In mei 2019 gaat iedereen die stemgerechtigd is stemmen tijdens de Vlaamse verkiezingen. Uit al die stemmen wordt ook de nieuwe minister van Onderwijs gekozen. 

Mag je nog niet gaan stemmen? Jouw stem telt ook mee!

De meeste jongeren die in het middelbaar zitten, mogen nog niet naar de stembus. En tóch kan jij ook jouw zegje doen! Als spreekbuis van scholieren zorgen wij ervoor dat wat jij denkt over school, tot bij de nieuwe minister van Onderwijs zal terecht komen.

Via een vragenlijst willen we van zoveel mogelijk scholieren horen waar zij van wakker liggen als het over school gaat. Met al die stemmen schrijven wij dan een straffe tekst (ook wel 'memorandum' genoemd) die we hoogstpersoonlijk zullen gaan toelichten bij de nieuwe minister en bij alle politieke partijen.

Geef je mening

De vragenlijst duurt ongeveer 10 tot 20 minuten, afhankelijk van je werktempo :).

Doe mee

 

Deelnemen als school?

Verspreid je als school mee de bevraging voor het memorandum van de Vlaamse Scholierenkoepel naar de leerlingen en vullen minstens 30 leerlingen de bevraging in? Dan kunnen jullie de gepersonaliseerde resultaten voor jullie school ontvangen! Zo ontdek je wat de leerlingen op jullie school zouden willen veranderen aan het Vlaamse onderwijs.

We sluiten de bevraging voor de zomervakantie af. De (anonieme) resultaten krijgen jullie dan in de loop van de eerste week van juli.

Vul dit formulier in als jullie de bevraging als school mee verspreiden naar jullie leerlingen en daardoor de gepersonaliseerde antwoorden kunnen ontvangen.