Scholieren baas

Scholieren discussiëren

Eén woensdagnamiddag per maand komen de Scholierenkoepel'ers samen om hun ei te leggen over onderwijs. Twee keer per jaar trekken we er een heel weekend op uit. We discussiëren en bespreken een hoop onderwijsthema’s: lesroosters, het CLB, de leerkrachten, pesten, examens of de leerlingenraad.  Elk onderwijsthema  kan aan bod komen. Vaak volgen we de actualiteit, maar evengoed kan je zelf een thema op de agenda zetten. 

Scholieren besturen

De Scholierenkoepel loves inspraak.  Zo ook binnen onze eigen organisatie. Scholieren, en niemand anders dan scholieren, bepalen de koers van de Scholierenkoepel. Leerlingenparticipatie ten top. Waar moeten we als organisatie staan? Waarin moeten we groeien? Welke thema's komen op de agenda? Hoe gaat het met de financiën? Welk standpunt nemen we in nadat we leerlingen gehoord hebben? Dat en nog veel meer wordt allemaal beslist door een groep enthousiaste leerlingen uit heel Vlaanderen. Zij vormen de Algemene Raad van de vzw Vlaamse Scholierenkoepel. Het dagelijkse bestuur is in handen van de 7 jongeren van de Raad van Bestuur.

Aandacht voor diversiteit bij de Scholierenkoepel: Binariteit doorbreken

In de beschrijving en e-mailhandtekening van de medewerkers kan je zien welke de correcte voornaamwoorden voor deze persoon zijn, of dat nu de 'traditioneel' mannelijke of vrouwelijke zijn, of genderneutrale. Op die manier willen we aangeven dat voornaamwoordgebruik niet altijd even vanzelfsprekend is en verder de genderbinariteit doorbreken. We volgen daarbij graag het voorbeeld van Çavaria, zij komen op voor gender -en seksuele diversiteit.

Lore - Voorzitter (zij/haar)
Verkondigt de stem van scholieren als woordvoerder. 

Jef - ondervoorzitter (hij/hem)

Bas - bestuurslid (hij/hem)

Lieselore - bestuurslid (zij/haar)

Mare - Bestuuslid (zij/haar)

Pablo - Bestuurslid (hij/hem)

Keanu - volwassen bestuurder (die/hun)

VSK-team ondersteunt

Het Scholierenkoepel-team zorgt voor de organisatie en administratie van de vereniging.  Het team neemt zelf geen inhoudelijke of strategische beslissingen, want dat doen de leerlingen natuurlijk.  De medewerkers werken de beslissingen van de Algemene Raad concreet uit, altijd met een glimlach