Wat kan jij doen bij de Scholierenkoepel?

De Scholierenkoepel is...

dé organisatie van, voor en door alle scholieren in het Vlaamse middelbaar onderwijs. De Scholierenkoepel wil de stem van scholieren overal laten meetellen, in de eerste plaats op school en bij het beleid. Daarom versterken we leerlingen en leerlingenraden in heel Vlaanderen en verkondigen we de mening van scholieren over alles wat met het secundair onderwijs te maken heeft. 
(Deze missie is gemaakt door scholieren, net als alles bij de Scholierenkoepel).

Bij de Scholierenkoepel zijn scholieren baas. Aan het hoofd van onze organisatie staat een 5-koppig Bestuur die volledig bestaat uit scholieren. Zij beslissen alles, zelfs wie er aangeworven wordt bij vacatures. Daarnaast hebben we een Algemene Raad met een 30-tal enthousiaste scholieren. Op regelmatige basis geven meer dan 150 actieve scholieren hun mening over onderwijs. En daar kan jij zeker een rol in spelen.

Wat kan ik doen bij de Scholierenkoepel? 

Ik deel mijn mening over onderwijs
Hou onze social media (facebook, instagram) in de gaten en deel je mening over onderwijs. We doen vaak bevragingen of organiseren online debatten.

Ik neem deel aan een project
Bij de Scholierenkoepel kan je als scholier hulp krijgen om je idee over onderwijs te realiseren. Dit kan gaan van een kleine actie die je op je school wil veranderen tot een project waarbij je met andere scholieren samenwerkt over een onderwijsthema.  Heb jij een wervend idee over het onderwijs en wil je hier mee aan de slag? Kom naar onze kick-off of contacteer Jan.

Ik neem een mandaat op bij de Scholierenkoepel
Wil jij dé scholieren vertegenwoordigen of als vrijwilliger meebeslissen over hoe onze organisatie werkt? Dan kan je je in september kandidaat stellen voor één van deze mandaten. Meer informatie vind je hier. 

Ik neem deel aan een activiteit
Bij de Scholierenkoepel organiseren we verschillende activiteiten om elkaar en de organisatie beter te leren kennen.

Hou onze agenda op de website in het oog, onze facebookpagina en instagram

Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? 

Laat hier je e-mail of andere gegevens achter!