Kaap-het-kantoor: april

12
apr 2023
14:00 - 17:00

Kaap het watte?

Elke maand stellen wij ons kantoor vollédig ter beschikking aan de scholieren. Een hele woensdagnamiddag lang kan je hier komen hangen, chillen, discussiëren, brainstormen, samenwerken, studeren en/of koeken eten.

Inschrijven is niet nodig, je mag gewoon langskomen. Je mag ook later toekomen, vroeger vertrekken of wat je ook maar wil. Breng ook gerust een vriend of vriendin mee.

Vind je de weg niet makkelijk in Brussel? Geen nood, er wordt altijd afgesproken met een groepje in het station Brussel-Centraal waarmee je dan samen naar hier wandelt. Gezellig én makkelijk.

Wat staat er op het programma?

  • We vieren samen de vakantie met een leuke energizer (of twee! of drie!). Omdat het kan!
  • Marthe Vermeulen van de UCLL wil graag van jullie horen hoe leraren kunnen inspelen op het mentale welzijn en de veerkracht van jongeren. 

    Jongeren vinden het belangrijk om meer aandacht te geven op school aan welzijn. Helemaal akkoord! Maar op welke manier zien jongeren dit juist gebeuren en wat kan de leraar hierin betekenen? We willen graag jullie stem en noden horen. We gaan op een toffe en interactieve manier aan de slag om jullie noden in kaart te brengen.
    Het resultaat: We ontwikkelen een brochure, toolbox en vorming voor leraren hoe zij kunnen inspelen op het mentale welzijn tijdens hun lessen en op school binnen hun eigen grenzen en volgens de noden van jongeren.

     
  • Er is ook ruimte voor jullie eigen projecten!
  • Als afsluiter en samenvatting van de dag: nog meer vakantie vieren én denken aan jullie mentale welzijn door naar buiten te gaan en in het park te KUBB'en :-)