Actiedag leerlingenraden in Gent XL-editie

02
feb 2024
9:00 - 16:00

De XL-Actiedag van de Scholierenkoepel in Gent!

  • dat is een XL-aanbod aan workshops: je vult je rugzak met tips, informatie, materiaal en hulpmiddeltjes waar je op je school meteen mee aan de slag kan.
  • dat zijn maar liefst 200 leerlingenraders die hun school willen aanpakken, en extra veel ontmoeting en uitwisseling tussen hen én tussen leerlingenraadbegeleiders. "Wat werkt bij jou? Wat werkt elders?"Je krijgt heel wat kennis en handvatten om mee aan de slag te gaan! 
  • dat is een XL-hoeveelheid aan energie en goesting om actief aan de slag gaan: je zet jouw ervaring en nieuwe kennis meteen om in concrete acties. (En je kan eens spieken hoe andere leerlingenraden dat doen).   
  • dat is de XL om "Gent European Youth Capital" extra in de verf zetten.

Stroop je mouwen maar al op, want we vliegen er altijd meteen in op de Actiedag! (Ook begeleiders van de leerlingenraden zitten niet stil).


Praktisch

Wie: Leerlingenraders en hun begeleider (maximum 6 leerlingen + 1 begeleider)

Waar: HoGent, campus Schoonmeersen, gebouw B
Campus schoonmeersen ligt op een 500 meter wandelen van, de achterzijde van, station Gent-Sint-Pieters. Kom je met het openbaar vervoer, dan maak je best gebruik van de fiets- en voetgangersingang ter hoogte van Voskenslaan 270, 9000 Gent.

(Geen nood: Tijdens de actiedag voorzien wij duidelijke richtingaanwijzers op de campus.)

Wanneer: Vrijdag 2 februari 2024 van 9:30 tot 16:00 (Onthaal vanaf 9:00)

Andere Actiedagen:

Prijs:

  • Prijs is per school (maximum 6 leerlingen + 1 begeleider) en incl broodjeslunch.
  • standaardtarief; 99 euro
  • aangepast tarief; 85 euro*
  • Vormt een deelname aan de actiedag een financiële uitdaging? Neem zeker contact op met ons via sander@scholierenkoepel.be. Wij willen graag de toegangsdrempel verlagen, zodat elke scholier en elke school de kans krijgt om te groeien in leerlingenparticipatie.

* Neem je met jouw school voor het eerst deel aan het fysieke aanbod van de Scholierenkoepel (vormingen, evenementen… ) dan bieden wij een aangepast tarief aan om je school welkom te heten.

Inschrijven: 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Bij inschrijven voor een actiedag vragen wij aan de de (leerlingenraad)begeleider om zich in te schrijven en het aantal leerlingen die je meeneemt door te geven. Je kan de namen van de leerlingen, indien hier nog geen duidelijkheid over bestaat op moment van inschrijven, later nog doorgeven. 

Hou deze pagina zeker in de gaten voor updates rond inschrijven en het dagprogramma.

Wij zien jou in Gent, voor een XL-hoeveelheid actie & bakken vol leerlingenparticipatie!