Scholen kunnen momenteel weer bestelling plaatsen voor de leerlingenkaarten!
Bestellen kan gratis tot en met 31 juli 2024. Lees zeker onze Algemene Voorwaarden!

De leerlingenkaart wordt gratis aangeboden door de Vlaamse Scholierenkoepel, met steun van
de Vlaamse Overheid.

De Leerlingenkaart is een product van de Vlaamse Scholierenkoepel, dat officieel is erkend door de Vlaamse Overheid. Deze Algemene Voorwaarden gelden voor het schooljaar 2024-2025. De Vlaamse Scholierenkoepel behoudt zich het recht om waar en wanneer nodig aanpassingen in deze voorwaarden aan te brengen.

Kaarten aanvragen

Kaarten kunnen gratis besteld worden zolang de voorraad strekt, via het formulier op leerlingenkaart.be. De aanvragen zijn onderworpen aan onderstaande voorwaarden:

Scholen

  • Het maximaal aantal leerlingenkaarten dat kosteloos per school aangevraagd kan worden, is gelimiteerd op 130% van het aantal leerlingen van het voorbije schooljaar.
  • Bij een hogere bestelling dan 130% van het aantal leerlingen in het vorige schooljaar, wordt een kost van €0,40 per extra leerlingenkaart aangerekend, met een minimaal aantal extra kaarten van 50 stuks.
  • Indien de leerlingenkaarten een tweede maal verstuurd moeten worden, wordt er een administratieve kost van €25 aangerekend. Dit geldt ook voor het meermaals aanvragen van leerlingenkaarten op hetzelfde instellingsnummer.
  • Nabestellingen die boven het maximaal aantal leerlingenkaarten liggen, worden aangerekend aan €0,40 per leerlingenkaart.
  • Bij laattijdige bestellingen, d.w.z. bestellingen die na 31 juli doorgegeven worden, wordt een administratieve kost van €50 aangerekend.

Huisonderwijs

  • Scholieren die huisonderwijs volgen kunnen één keer per jaar een gratis persoonlijke Leerlingenkaart opvragen. Dat kan door te mailen naar leerlingenkaart@scholierenkoepel.be met een kopie van de identiteitskaart en de adresgegevens naar waar de kaart verzonden mag worden.
  • Indien de leerlingenkaarten een tweede maal verstuurd moeten worden, wordt er een administratieve kost van €5 aangerekend.

Gebruik van de Leerlingenkaart

  • De Leerlingenkaart is bedoeld voor en mag enkel gebruikt worden door leerlingen uit het Secundair Onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Leerlingen uit het deeltijds kunstonderwijs of volwassenenonderwijs hebben helaas geen recht op een Leerlingenkaart.
  • Kaarten zijn op naam en dienen individueel, per leerling, gebruikt te worden.
  • De Leerlingenkaart geeft recht op kortingen zoals beschreven op de aanbiederspagina's. De korting wordt gegeven door, en is de verantwoordelijkheid van de aanbieder. De Scholierenkoepel onderhandelt de kortingen slechts en is niet verantwoordelijk voor het al dan niet verkrijgen van de korting.