Wedstrijd leerlingenkaarten
2024-2025

Scholen kunnen momenteel weer bestelling plaatsen voor de leerlingenkaarten!
Bestellen kan gratis tot en met 31 juli 2024. Lees zeker onze Algemene Voorwaarden!

De leerlingenkaart wordt gratis aangeboden door de Vlaamse Scholierenkoepel, met steun van
de Vlaamse Overheid.

Zit jouw ontwerp volgend jaar bij 520.000 scholieren in de broekzak?

Het nieuwe schooljaar lijkt nog heel ver van hier. Toch gaan wij van de Vlaamse Scholierenkoepel nu al op zoek naar een nieuwe tekening voor op de Leerlingenkaart! Een half miljoen leerlingen heeft die kaart elke dag op zak. Ben jij de ontwerper van de tekening voor schooljaar 2024-2025?

Maak een ontwerp met je klas, je school of gewoon rustig op jezelf en bezorg het ons ten laatste op zondag 26 mei 2024. Een krak in grafische programma’s zijn mag, maar is zeker niet nodig. Alle ontwerpen zijn welkom. Ook ingescande met de hand getekende ontwerpen, aanzetjes in Paint of andere originele aanzetten mogen meedoen. Wie wil deelnemen moet wel nog in het middelbaar zitten.

Op zondag 26 mei 2024, stipt om middernacht, sluit de wedstrijd af. Daarna buigt een leerlingenjury zich over jullie inzendingen. Tegen begin juni hakt die een knoop door. Als jouw ontwerp wint, laten we je dat rond die tijd weten. Je ontwerp vertrekt dan ook naar een vormgever die jouw idee ombouwt tot een professioneel ontwerp, in de typische stijl van de Vlaamse Scholierenkoepel…

De eeuwige roem wacht!

Belangrijk om te weten

Je mag het logo bewerken hoe je wilt, zolang het nog herkenbaar is en op de juiste plek staat. Ook met de rest van de kaartruimte mag je creatief aan de slag!

Meerdere ontwerpen tegelijkertijd indienen? Dat kan via WeTransfer, maar zorg dan wel dat je zeker ook een ingevuld exemplaar van deze spreadsheet meestuurt. Zo weten we van ieder werk wie de bedenker is / de bedenkers zijn en hoe we hen kunnen contacteren! (Wanneer we die gegevens niet hebben, kunnen we de deelname helaas niet aanvaarden.)

Nog vragen?

Wie nog vragen heeft kan ermee terecht bij onze communicatiemedewerker, Rob.