Scholierenkoepel

Een nieuwe huisstijl!

De Scholierenkoepel lanceert vandaag haar nieuwe huisstijl. Na 25 jaar verdwijnen de gekende letters "VSK". De jerrycan maakt plaats voor een volledig nieuwe stijl en logo, met frisse, nieuwe kleuren

De Scholierenkoepel lanceert vandaag haar nieuwe huisstijl. Na 25 jaar verdwijnen de gekende letters "VSK". Ook de bijhorende jerrycan - die connecties legt met brandstof, maar ook met energie en een vat vol ideeën - verdwijnt. De jerrycan maakt plaats voor een volledig nieuwe stijl en logo, met frisse, nieuwe kleuren!

Onze koepel en zuilen

Voortaan staat de koepel zelf centraal. Hij beschermt en biedt een veilige omgeving voor scholieren om hun mening te geven. Bovendien versterkt de halfronde vorm geluid. Want scholieren mogen gehoord worden!

Die koepel wordt wordt ondersteund door zuilen: de Scholierenkoepel versterkt leerlingen en leerlingenraden in heel Vlaanderen en verkondigt de mening van scholieren over alles wat met secundair onderwijs te maken heeft.

Hoe kwamen we tot deze huisstijl?

Participatief, zoals alles bij ons...Ons nieuw logo kwam - zoals alles bij ons - participatief tot stand. Een goed jaar geleden gaf ons scholierenbestuur het startschot voor het proces. Het zijn twee scholieren die dat proces sindsdien mee begeleidden. Op verschillende momenten gaf onze algemene vergadering - dat exclusief uit scholieren bestaat - input op de voorstellen tot logo en huisstijl.

Ook nog goed om weten...

Op Instagram, Facebook, LinkedIn en Tiktok kan je voortaan op zoek naar @Scholierenkoepel. (Op Twitter/X: @Scholierenstem) Die profielen zien er vanaf nu dus ook wat anders uit dan je gewoon bent.

We sturen weldra ook een toolkit uit naar partners die ons logo op hun website hebben staan. Wil jij ook toegang tot die toolkit? Dan kan je die aanvragen via communicatie@scholierenkoepel.be.

Geschreven door
Davy
op