Welbevinden
Inspraak en participatie

De Zorgeloosdoos

Voel je veilig op school! Voel je verbonden met elkaar! De leerlingenraad speelt dit, met de Zorgeloosdoos, klaar!

Ben jij klaar om je school te veranderen in een plek vol positieve vibes? Met de Zorgeloosdoos wordt dat een eitje! Deze speciale doos zit boordevol toffe spullen, slimme tips en leuke ideeën om jouw leerlingenraad te helpen bij het creëren van een veilige en verbonden schoolomgeving.

Wist je dat de Zorgeloosdoos er is dankzij de steun van de Warmste Week? Met trots kunnen we 100 Zorgeloosdozen verdelen, allemaal mogelijk gemaakt door dit geweldige initiatief!

Schrijf je snel in voor de Zorgeloosdoos voor schooljaar 24-25 en laat je leerlingenraad of conflixersgroep stralen! Samen kunnen jullie écht het verschil maken op school.

Wat heeft de Zorgeloosdoos te bieden?

De Zorgeloosdoos is een gratis pakket dat jou, de leerlingenraad of conflixersgroep, zelf aan het werk zet! De doos helpt jou om gerichte acties te nemen, om zicht te krijgen op het gevoel op school én vooral om stap per stap een veilig(er) en meer verbonden gevoel op school te creëren!
Dit vanaf het schooljaar 2024-25. De gratis doos zal in oktober- november 2024 geleverd worden. 

  • Praktische tools: Van actieplannen tot meteen inzetbare bevragingen, de Zorgeloosdoos voorziet je van alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan én zicht te krijgen op hoe het gevoel op jouw school is.
  • Slimme trucjes: Leer hoe je kleine veranderingen kunt maken met grote impact.
  • Leuke ideeën: Laat je inspireren door succesverhalen van andere scholen en ontdek hoe ook jouw school kan schitteren.
  • Op maat van scholieren: Ga  volledig zelf aan de slag met de acties, voorbeelden en ideeën. De doos zit vol met producten die je zelf, als scholier uit de leerlingenraad of conflixersgroep, kan uitvoeren. 

Klaar om je school te transformeren? Schrijf je nu in voor de Zorgeloosdoos en laat je leerlingenraad of conflixersgroep schitteren als nooit tevoren!

Ten laatste 2 weken na inschrijven ontvang je een bevestiging of jouw leerlingenraad een van de 100 Zorgeloosdozen zal ontvangen. Wil je nu al zeker zijn? Vul dan zeker de bevraging hieronder in.

[OPGELET: De Zorgeloosdoos is enkel beschikbaar voor leerlingenraden en conflixersgroepen in secundaire scholen.]

De Zorgeloosdoos vullen we samen!

Bevraging: Help, en maak de Zorgeloosdoos nog beter!

We willen jouw mening! Vul onze korte enquête in en vertel ons hoe we de Zorgeloosdoos nóg beter kunnen maken voor jou en je leerlingenraad. Jouw feedback is ontzettend waardevol en helpt ons om de Zorgeloosdoos nog beter af te stemmen op jullie behoeften en wensen.

Vul je deze bevraging met jouw leerlingenraad of conflixersgroep in na het inschrijven voor een Zorgeloosdoos? Dan ben je meteen zeker van jullie eigen doos!

Deel jouw succesverhaal in de Zorgeloosdoos!

Heeft jouw leerlingenraad of conflixersgroep al geweldige acties opgezet of producten bedacht die hebben bijgedragen aan een veilige en verbonden schoolomgeving? Deel ze met ons! We zijn op zoek naar inspirerende voorbeelden die we kunnen opnemen in de Zorgeloosdoos om andere leerlingenraden te motiveren en te inspireren.

Of het nu gaat om een originele actie tijdens de pauze, een handig product voor in de klas, of een creatieve campagne om pesten tegen te gaan - we horen graag wat jullie hebben gedaan en hoe het heeft gewerkt!

Filmpjes voor een beter beleid

Wist jij dat we naast de Zorgeloosdoos toeren met onze gele zetel van speelplaats tot speelplaats? Dit zodat leerlingen hun stem en hun ideeën laten horen. Deze gieten we in filmpjes die we bezorgen aan beleidsmakers. Zo streven we samen naar een verbindend en veilig schoolklimaat.

Later meer hierover!

Geschreven door
Rob
op